Duurt het soms wel meer dan 3 dagen voordat een klant een offerte voor catering toegestuurd krijgt, na eerste contact? Lukt het door alle drukte soms niet om een offerte op te stellen zo snel als je zelf zou willen?

Zonde!

Dan is de kans groot dat de offerte niet doorgaat.

Waarom?

Mensen die op zoek zijn naar catering vragen vaak bij meerdere cateraars een offerte op. De cateraar die als eerste een fatsoenlijke offerte verstuurt, bijvoorbeeld na 1 werkdag, heeft dan verreweg de grootste kans om de opdracht binnen te halen.

Het is daarom van vitaal belang dat het opstellen van een offerte zo weinig mogelijk tijd kost, en toch persoonlijk blijft.

Hoe dan?

Hier twee tips over hoe je dit met Catermonkey oplost.

Tip 1: Offertesjablonen nemen het werk uit handen

Het grootste deel van de tekst staat al klaar. De zgn. tags in de offerte voor zaken als 'voornaam' 'besteldatum' worden automatisch ingevuld. Zo blijft het persoonlijk. Vul je offerte automatisch met relevante foto's op basis van de gekozen producten. Zo maak je het persoonlijk zonder dat het tijd kost.

Tip 2: Je bezoekers op je website zelf al een voorselectie laten maken

Laat je klanten de offerte-aanvraag via de website doen. Anno nu is de kans toch het grootst dat ze op die manier bij je terecht komen. Met de Catermonkey website integratie tover je je website in no-time om tot een lead generator.

Of je je klanten gelijk wilt laten bestellen (bijv. voor broodjes tijdens zakenlunch) of ze hun eigen buffet of feest willen laten samenstellen, het detailniveau bepaal je zelf.

Zo'n binnengekomen aanvraag zet je vervolgens in een klik om naar een offerte m.b.v. Tip 1.

Dus!

Herken je je hierin? Maak dan kennis met Catermonkey. Neem een gratis proefaccount, en start vandaag nog. En als je een training boekt, ben je doorgaans binnen een week up and running, en staat je assortiment online.

Zo ben jij zo de eerste die je klant een offerte bezorgt!